2012. szeptember 23., vasárnap

Mobil appsok a kémiához

A kémia nem szexi, tudom én, de nagyon hasznos dolog. Sajnos sok helyen nem oktatják valami jól, pedig higgyétek el nekem, hihetetlen életérzés az, amikor egy átlátszó fehér folyadékot adnak neked, amiről nem tudsz semmit, majd három óra múlva nemcsak megmondod mi van benne, hanem azt is tudni fogod, hogy mennyi!

De azért ne csüggedjetek a kovelenskötéstől és elektronegativitástól szenyvedő barátaim, mert mint az most kiderült, a kémia beköltözhet az okostelefonodba is, és lássuk be, ez azért sokat javít a helyzetén.

PeroidocDroid
Létezik ugyanis a PeriodicDroid alkalmazás, amely egy interaktív, okos és kedves periodusos rendszer. Az alkalmazás persze ennél többet is tud. Egyrészt tartalmazza a klasszikus adatokat (rendszám, tömegszám), másrészt lehet benne kristályszerkezetre keresni, de még kvízt is szerkeszthetünk benne.

Aztán tovább kutakodva találtam egy másik érdekes kémiás alkalmazást, név szerint a Kémia Cheat Sheets-et. Ebben a programban már izgalmasabb dolgokban tehetünk feldezést: molekulák, reakciók, szerves vegyületek. Arra minden esetre nagyon jó, hogy gyakorolj vele.

Kémia Cheat Sheets
Végül a harmadik pedig egy érdekes kémiás játék és gyakorló program, a Perfect Chemistry Lite. Lehet benne kémiai egyenleteket rendezni, tesztelni az elemekről szóló tudásod és található benne egy glosszár is.

Perfect Chemistry Lite
PS: ja és persze mindezt angolul, így még az angol nyelvi készségeidet is fejlesztheted! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése